Despre Noi

Solutii complete din Austria: utilaje, scule si accesorii pentru lemn, PAL si MDF

Tehnologie inteligenta din Austria

Suntem cel mai mare producator de utilaje clasice pentru lemn, PAL si MDF, din lume si oferim solutii complete pentru prelucrarea lemnului, indiferent de marimea firmei dumneavoastra.

De peste 60 ani, inginerii austrieci ofera solutii tehnice care fac produsele Felder Gruppe mai fiabile, mai precise si mai usor de utilizat. Utilajele, sculele si accesoriile produse in fabrica de langa Innsbruck, Austria, sunt folosite si apreciate in intreaga lume de catre cei mai mari producatori industriali, dar si de sute de mii de mici ateliere de tamplarie sau fabrici de mobila care au nevoie de un partener puternic si de incredere.

Felder, partenerul afacerii dumneavoastra

In 1955, familia Felder, originara din Alpii Tirolezi ai Austriei, era binecunoscuta in regiune datorita traditiei sale de peste 400 de ani in prelucrarea metalelor. Din acel an insa, lucrurile aveau sa se schimbe radical.

Proaspatul inginer Johann Felder, unul dintre cei mai tineri membrii ai familiei doreste sa porneasca pe propriul sau drumul si astfel proiecteaza si construieste primul „FELDER”: o masina combinata de indreptare si rindeluire la grosime.

In anii urmatori, beneficiind de cererea crescanda de utilaje de prelucrarea lemnului generata de perioada de reconstructie a tarii de dupa razboi, tanarul Felder a continuat sa isi dezvolte afacerea: a proiectat masini noi, le-a imbunatatit pe cele existente, a reusit sa creasca capacitatea de productie si chiar sa-si reduca dependenta fata de furnizori prin construirea propriei turnatorii in 1956. 

In mai putin de 10 ani de la infiintare, Felder a reusit sa devina un nume in zonele vorbitoare de limba germana ale Europei prin sloganul „Felder are sistem”. Acesta a fost începutul a ceea ce astăzi reprezinta o companie de renume internaţional.

Astazi, la 60 ani de la prima masina proiectata de tanarul inginer entuziast, Felder Gruppe este prezent in majoritatea tarilor lumii, oferind solutii complete pentru prelucrarea lemnului atat micilor ateliere, cat si marilor firme, gestionand astfel un portofoliu de peste 155.000 utilizatori pe plan international prin intermediul unei retele de peste 250 centre de vanzare si asistenta tehnica

In Romania, Felder Gruppe este prezent oficial de 13 ani, intregul portofoliu al grupului fiind promovat prin intermediul celor 4 marci deja consacrate: Hammer, Felder, Format-4 si Blitz-Service

Calitatea va face intotdeauna diferenta, iar echipamentele Felder Gruppe demonstreaza in fiecare zi fiabilitate, calitate si performanta. Investind intr-un utilaj pentru prelucrarea lemnului din cadrul Felder Gruppe, puteti fi sigur ca veti primi un pachet complet de servicii ce inseamna mai mult decat simpla livrare a utilajului comandat. Noi credem ca, de fapt, relatia de colaborare abia atunci incepe, iar promisiunile facute de noi la inceput vor fi respectate pana in cel mai mic detaliu.

Felder Gruppe Austria

Un sfat bun. Un utilaj de calitate. Precizie de prelucrare la zecime de milimetru. O piesa de schimb trimisa la timp. Sau tot ceea ce va poate ajuta pentru ca investitia dumneavoastra sa produca mai multi bani. La Felder Gruppe, acest lucru este o promisiune facuta dumneavoastra pe care ne-o tinem zi de zi. 

Acelasi lucru il pot spune miile de clienti din Romania, pentru care investitia intr-un utilaj Felder Gruppe a insemnat o calitate mai buna a produselor obtinute, cresterea productiei, castigarea de clienti noi si, ceea ce conteaza, un profit mai mare sau chiar supravietuirea in conditiile crizei.

Indiferent daca vorbim despre utilaje pentru prelucrarea lemnului masiv sau a produselor derivate (PAL, MDF etc), destinate micilor ateliere sau marilor fabrici, un singur lucru ramane acelasi: Felder face diferenta. Alegeti diferentele care conteaza!

1. TRADITIA - De 60 ani proiectam, producem si livram utilaje pentru lemn, PAL si MDF produse 100% in Austria. Avand o experienta de peste 60 ani si folosind cele mai bune materii prime si procese tehnologice, impreuna cu cele mai noi utilaje si tehnologii de productie, echipamentele pentru prelucrarea lemnului produse la Felder sunt cunoscute in intreaga lume pentru calitatea, fiabilitatea si precizia lor. 

Fabrica de langa Innsbruck, Austria, este renumita in intreaga industrie pentru automatizarea aproape completa a liniilor de productie (92.5 %) si folosirea celor mai noi tehnologii de productie (JIT) si sisteme de calitate (Six-Sigma).

2. INOVATIA - In Centrul de Cercetare-Dezvoltare de langa Innsbruck, inginerii austrieci continua sa proiecteze solutii tehnice care fac utilajele Felder Gruppe mai robuste, mai fiabile, mai precise si mai usor de utilizat. Masa glisanta de aluminiu, posibilitatea desfacerii masinii combinate cu 5 operatii in 2 utilaje separate, sistemul de schimbare rapida a axului de frezare, sistemul de schimbare rapida si auto-aliniere a arborelui de rindeluire, extensiile pentru masa de lucru, sistemul de glisare al mesei mobile X-roll, sistemul de inclinare al grupului de prelucrare Easy-glide sau noul arbore de rindeluire Silent power cu cutite elicoidale sunt doar cateva exemple ale capacitatii noastre de a inova permanent. Majoritatea acestor inventii sunt patentate sau in curs de patentare si au primit numeroase premii si distinctii nationale si internationale.

3. PRECIZIA - Fiecare dintre noi doreste calitate si stim cat de greu este de obtinut. Totul incepe cu prima taiere, pentru ca ea determina calitatea produsului finit. Noi suntem constienti de responsabilitatea pe care o avem, de exemplu, ca masa glisanta a fierastraului de fromatizat sa functioneze impecabil, iar taierea sa fie precisa, in cote si fara "ciupituri".

De aceea ne impunem cele mai exigente standarde de calitate, folosim cele mai bune materiale si cautam cele mai bune solutii tehnice. Asa cum bine a spus cineva calitatea nu este un este un accident. Noi muncim zi de zi pentru ca dumneavoastra sa aveti clienti multumiti.

4. GARANTIILE UNICE - Datorita faptului ca sunt produse 100% in Austria, majoritatea utilajelor pentru lemn Felder Gruppe vin cu o serie unica de garantii internationale - 3 ani garantie la piesele de schimb, 10 ani garantie la sistemul „X-ROLL” de glisare a mesei mobile, 6 ani garantie la sistemul „Easy-Glide” de inclinare a grupurilor principale de prelucrare, precum si 3 ani pentru Silent Power

5. CONSULTANTA DE SPECIALITATE - Consultantii nostri inteleg ca fiecare client este diferit si va vor propune inca de la inceput doar solutii 100% adaptate specificului firmei dumneavoastra. Iata de ce veti primi intotdeauna nu doar simple sfaturi, ci solutii tehnice si comerciale care sa va asigure dezvoltarea pe termen lung a afacerii dumneavoastra. O mare parte a succesului international al grupului Felder Gruppe se datoreaza capacitatii sale de a asculta clientul si de a-i oferi solutii corecte pe termen lung, nu doar utilaje pentru lemn.

6. SOLUTIILE COMPLETE - Renumitul sistem de productie Felder permite fiecarui potential client sa-si configureze utilajul dorit in functie de bugetul si specificul de productie al fiecaruia. Utilaje unice pentru nevoi unice! Indiferent daca sunteti un mic atelier sau firma cu sute de angajati si doriti sa prelucrati lemn, PAL sau MDF, exista o solutie Felder pentru dezvoltarea afacerii dumneavoastra.

7. FINANTAREA FLEXIBILA - Flexibilitate maxima pentru dezvoltarea afacerii dumneavoastra: indiferent daca doriti sa platiti in rate, prin credit bancar, leasing sau fonduri europene, in Romania sau direct in Austria, in 2 sau 36 rate, de acum puteti alege solutia cea mai potrivita pentru ca afacerea dumneavoastra sa se dezvolte. Felder Gruppe, impreuna cu partenerii sai selectati, va vor pune la dispozitie toate informatiile si calculatiile necesare, in conditii de transparenta deplina.

Mai multe detalii despre solutii de finantare, gasiti aici.

8. ASISTENTA TEHNICA RAPIDA - Investind intr-un utilaj din grupul Felder Gruppe puteti fi sigur ca veti primi un pachet complet de servicii ce inseamna mai mult decat simpla livrare a utilajului comandat. Noi credem ca, de fapt, relatia de colaborare abia atunci incepe, iar promisiunile facute de noi la inceput vor fi respectate pana in cel mai mic detaliu. Serviciul unic Blitz Service de asistenta tehnica (in perioada de garantie si post-garantie) cuprinde servicii, precum instruire personal si piese de schimb disponibile pe tot teritoriul Romaniei.

Aflati mai multe informatii despre Blitz Service, aici.

9. INCREDEREA CLIENTILOR - Renumele Felder ne obliga. De 60 ani, zeci de mii de clienti ne-au acordat incredere si nu au fost dezamagiti. Astazi, va oferim o gama completa de utilaje, scule, accesorii si asistenta tehnica, permanent imbunatatita, pentru ca traditia si bunul renume Felder sa fie respectate si de acum incolo. Nu ezitati sa ne cereti referinte: va vom pune in legatura cu cel mai apropiat client Felder Gruppe din zona dumneavoastra pentru a putea afla direct de la el daca ne-am tinut de cuvant.

Lider european in productia de echipamente de calitate pentru prelucrarea de precizie a lemnului si produselor derivate (PAL si MDF), Felder Gruppe este prezent in Romania prin intregul portofoliu al grupului, promovat prin cele 4 marci deja consacrate: Hammer, Felder, Format-4 si Blitz Service. Cele 4 marci se adreseaza unor segmente de piata diferite, ceea ce reflecta filozofia grupului austriac de a raspunde cu solutii si echipamente de calitate solicitarilor tuturor producatorilor de mobila, indiferent de marimea lor.

utilaje de prelucrare a lemnului Hammer

Solutii economice destinate micilor ateliere

Gama proiectata si realizata integral in fabrica FELDER din Hall in Tirol – Austria, reprezinta inceputul perfect pentru micile ateliere care doresc utilaje de precizie pentru lemn la preturi cu adevarat mici. Utilajele Hammer sunt dovada faptului ca se pot obtine taieturi de maxima precizie si lucrari de calitate europeana in orice atelier. 

Cu unul dintre cele mai puternice motoare pentru clasa din care face parte, seria Hammer se potriveste perfect celor care practica tamplaria ca pe un hobby serios si micilor ateliere care sunt la inceputul activitatii. Introducerea gamei ‘Perform’, în urma cu cativa ani, a demonstrat faptul ca se pot obtine rezultate profesionale si fara investitii majore din partea utilizatorilor. Alegeti acum calitatea austriaca la preturi mai mult decat accesibile.

G 200 si K 700 S Felder

Solutii profesionale destinate firmelor mici si mijlocii

Reprezinta solutia profesionala aleasa de majoritatea producatorilor de mobila de marime mijlocie din Romania. Din aceasta gama, ferastraul circular K 700 S in configuratie pentru taierea si formatizarea PAL-ului melaminat si masina pentru aplicare cantului cu rezervor de adeziv G 200 pot fi considerate cel mai bine vandute utilaje pentru lemn in ultimii 10 ani consecutiv. Gama completa de utilaje si numeroasele posibilitati de dotare profesionala, precum si avantajele tehnice unice, patentate Felder, fac din acesta marca investitia preferata a firmelor mijlocii orientate catre calitate.

echipamente lemn Format 4 austria

Solutii industriale pentru firmele mijlocii si mari

Furnizeaza solutii industriale firmelor mijlocii si mari care cunosc un ritm accelerat de dezvoltare: utilaje interconectate de mare productivitate, robuste (pentru a rezista folosirii celor 3 schimburi zilnice). Acestea incorporeaza, in acelasi timp, proprietati tehnice de ultima generatie ce micsoreaza timpii de reglare si optimizeaza usurinta în utilizare si precizia obtinuta in prelucrare. Un client a descris, la un moment dat, un utilaj pentru lemn Format-4 în felul urmator: Este construit ca un tanc si taie ca un laser. Atunci cand investiti intr-un Format-4, puteti fi sigur ca aveti un echipament de o calitate absolut deosebita, capabil sa faca fata unui regim de lucru intensiv pentru ani si ani de zile, fara a-i fi afectata precizia de prelucrare.


Asistenta tehnica in garantie si post-garantie, instruire si piese de schimb

Blitz Service este un serviciu premium de asistenta tehnica destinat exclusiv celor peste 2.000 de firme din Romania care au investit in utilajele pentru lemn Felder Gruppe. Investind intr-un utilaj produs de Felder Gruppe puteti fi sigur ca veti primi un pachet complet de servicii ce inseamna mai mult decat simpla livrare a utilajului comandat. Noi credem ca, de fapt, relatia de colaborare abia atunci incepe iar promisiunile facute de noi la inceput vor fi respectate pana in cel mai mic detaliu. Tocmai de aceea, oferim serviciul unic Blitz Service de asistenta tehnica (in perioada de garantie si post-garantie), instruire si piese de schimb.

Aflati mai multe informatii despre Blitz Service, aici.

Pas cu pas, in cei 60 ani de activitate, Felder Gruppe a devenit furnizorul preferat al firmelor din industria prelucrarii lemnului din intreaga lume, putand oferi solutii complete pentru dezvoltarea afacerii dumneavoastra, indiferent de marimea si de specificul de productie al acesteia.

UTILAJE PENTRU LEMN - Gama de utilaje, masini si echipamente pentru lemn, PAL sau MDF cuprinde peste 150 de modele de utilaje care pot fi configurate conform nevoilor dumneavoastra cu ajutorul celor peste 500 optiuni, acoperind marea majoritate a operatiilor de prelucrare secundara a lemnului: ferastraie circulare cu masa mobila, masini de aplicat cant pe drept, masini de aplicat cant pe curb, masini de gaurit multiplu, masini universale de tamplarie cu 2 operatii (taiere si frezare), masini universale de tamplarie cu 3 operatii (indreptare, rindeluire la grosime si scobire), masini universale de tamplarie cu 5 operatii (taiere, frezare, indreptare, rindeluire la grosime si scobire), masini de indreptat (abricht), masini de rindeluit la grosime, masini de frezat si cepuit cu ax inclinabil, masini de frezat cu ax superior, masini de scobit si mortezat, masini de slefuit cu banda verticala, masini de slefuit cu banda orizontala, masini de calibrat, ferastraie panglica, ferastraie (agregate) pentru taierea in pachet, centre cu comanda numerica CNC universale, centre cu comanda numerica pentru usi si ferestre, prese de furniruit, sisteme de exhaustare, prese de brichetat, dispozitive de avans mecanic etc.

SCULE PENTRU LEMN - Felder Gruppe va propune peste 500 tipuri de scule pentru lemn, PAL sau MDF, care va pot ajuta sa obtineti prelucrarile de calitate dorite: panze circulare principale, panze circulare incizoare, panze panglica, freze si capete de frezare, seturi de frezare pentru usi si ferestre, placute amovibile, cutite profilate, burghie, dalti, cutite de rindeluit, mandrine, pensete de prindere, benzi de slefuit, scule pentru CNC si multe altele.

ACCESORII PENTRU LEMN - Felder Gruppe va ofera peste 1000 de accesorii pentru lemn, PAL sau MDF, care va pot fi de folos in activitatea dumneavoastra de productie si montaj. Indiferent de marimea firmei dumneavoastra sau specificul  de productie, la noi puteti gasi o gama larga de accesorii pentru: taiere, aplicare cant, frezare, gaurire, indreptare, rindeluire la grosime, slefuire, lipire si fixare, exhaustare, masurare, asamblare, montaj, curatare si intretinere, ergonomie, siguranta si protectia muncii, transport si depozitare, conectare electrica si pneumatica etc.

 ASISTENTA TEHNICA - Prin intermediul serviciului unic de asistenta tehnica Blitz Service, fiecarui client Felder Gruppe ii sunt asigurate servicii complete de asistenta tehnica, instruire si piese de schimb pe intreg teritoriul Romaniei, pentru ca acesta sa poata beneficia in fiecare moment de avantajele utilizarii la maximum a utilajului pentru lemn Felder Gruppe in care a investit. Va stam la dispozitie cu o linie telefonica dedicata pentru preluarea cu maxima rapiditate a solicitarilor dumneavoastra: 0731-335-337 [0731-FELDER] (tarif normal).

Puteti comanda gratuit sau descarca cataloagele noastre complete, urmari prezentarile video sau puteti contacta direct un consultant de vanzari al Felder Gruppe.

Noi, Felder Gruppe Romania, suntem mandri ca putem furniza firmelor din industria lemnului din Romania solutii complete din Austria, la standardele internationale de calitate impuse de Felder Gruppe Austria.

Suntem o echipa tanara, dar bine pregatita in cei treisprezece ani de activitate. Am trecut prin emotiile lansarii pe piata, am incercat sa gestionam cat mai bine perioada de crestere economica, iar in acesta perioada dificila ne-am tinut zi de zi de promisiunile facute clientilor nostri care ne-au acordat increderea.

Tocmai de aceea suntem bucurosi ca, pe langa aprecierea data de faptul ca suntem lider de piata in Romania, fondatorul grupului Felder, dl Johann Felder, ne-a sprijinit de-a lungul timpului si am obtinut aprecierea domniei sale.

„O mare parte a succesului international al grupului Felder este datorata capacitatii sale de a asculta clientul si de a-i oferi solutii corecte pe termen lung, nu doar utilaje pentru lemn. Echipa Felder din Romania a reusit sa demonstreze nu doar prin vorbe cat si prin fapte cat este de important sa crezi in ceea ce faci.

Entuziasmul lor, aratat zi de zi in ciuda momentelor grele din acesti ultimi ani, mi-a demonstrat ca producatorii din industria lemnului din Romania au un partener pe termen lung in dezvoltarea sanatoasa a afacerii lor.”


Comm. Johann Felder,
Fondator
FELDER KG