Mida Mob La Mida Mob calitatea este obtinuta cu echipamente de top

Interviu Felder: Liviu Capuseanu, Mida Mob, Bucuresti

Daca realizezi aproape jumatate din lucrari pentru clienti care se intorc sau pentru cei recomandati de acestia inseamna ca produci mobilier de calitate. Iar pentru a reusi acest lucru nu ai nevoie doar de angajati buni, ci si de echipamente performante. Asa crede Mihai Liviu Capuseanu, director Mida Mob, care este pasionat de productia de mobilier. Text si foto: Dan Calin

Care a fost primul contact pe care l-ati avut cu domeniul productiei de mobilier?
Incepand cu anul 1996 am fost director general la mai multe firme din domeniul auto. Iar la sfarsitul anului 2007, sotia mea avea deja 15 ani in domeniul mobilei. Asa am ajuns la concluzia ca cel mai bine pentru familia noastra este sa intram pe cont propriu in productia de mobilier. La sfarsitul acelui an am cumparat terenul, iar dupa 12 luni am finalizat constructia halei de productie in care activam si acum. Iar in anul 2009 am infiintat firma si am inceput activitatea.

Eu am incercat sa creez o familie, nu doar o firma cu angajati. Vreau sa se gandeasca cu placere dimineata ca vin la serviciu.

Povestiti-ne despre inceputurile Mida Mob. Cum au fost primii pasi in industrie?
Am inceput cu utilajele care au ramas de pe urma falimentului unei firme pe care a avut-o sotia mea in domeniu: o masina de cantuit si un circular. Am plecat de la zero angajati si am ajuns in prezent la 11. Imi doresc 21 de angajati, dar, din pacate, oamenii nu vor sa munceasca. Desi ii aducem din provincie si le platim cazarea. Insa, daca nu am fi construit hala in anul 2008, atunci cand materialele de constructii ajunsesera la cel mai mare pret, am fi reusit sa ridicam la etaj un fel de camin cu toate dotarile pentru salariati din provincie si am fi avut mai multi angajati. Eu am incercat sa creez o familie, nu doar o firma cu angajati. Vreau sa se gandeasca cu placere dimineata ca vin la serviciu.

Care a fost primul contact pe care l-ati avut cu domeniul productiei de mobilier?

Cred ca a fost o bucatarie sau un living. Nu-mi amintesc exact.

Aveti un proiect de care va amintiti cu drag?

Am mobilat o casa realizata dintr-o hala industrial dezafectata. A iesit foarte bine, desi a fost un proiect complicat.

Nu ne dorim sa facem productie de mobilier de serie, ci proiecte unicat.

Care credeti ca este viitorul industriei producatoare de mobilier?

Noi ne adresam clientului final, avand un showroom in centrul de mobila Elite. Lucram si cu firme, dar majoritare sunt persoanele fizice. Vrem sa mai deschidem un showroom, insa nu am gasit spatiul potrivit pana acum. Nu ne dorim sa facem productie de mobilier de serie, ci proiecte unicat. De aceea avem si arhitect angajat. Vreau sa aduc tehnologie cat mai multa si mai buna in atelier pentru a realiza proiecte complicate si scumpe. Cred ca acesta este viitorul in domeniul nostru. Acesta este si motivul pentru care am achizitionat varful de gama al masinilor de la Felder. La noi se preteaza masinile mici si cu cat mai multe functii.

De cat timp folositi utilajele de la Felder Gruppe?

De un an si jumatate. Comparand cu ceea ce am avut inainte, sunt multumit din toate punctele de vedere: echipamente, service, financiar.

Am nevoie de promptitudine, iar Felder Gruppe si-a facut foarte bine treaba.

Care sunt caracteristicile de care tineti cont la achizitia unui echipament?
In primul rand ma intereseaza ce anume ne-ar folosi pentru a usura munca angajatilor, a mari productivitatea si calitatea. Apoi, cel mai important lucru, in afara de calitatea utilajului, este service-ul oferit de vanzator. Nu-mi permit sa stau cu masina stricata in productie si sa astept cine stie cat sa fie reparata. Am nevoie de promptitudine, iar Felder si-a facut foarte bine treaba.

Ce apreciaza cel mai mult clientii la produsele pe care le oferiti?
Calitatea si seriozitatea. Noi facem tot ceea ce putem pentru a multumi clientii, chiar si pe cei mai pretentiosi. De aceea ne apreciaza si ne recomanda.

Aveti clienti vechi, cu care ati legat prietenii si care revin?
Avem clienti cu care lucram inca de la inceput si revin constant. 60% dintre ei vin din showroom, iar 40% sunt cei care se intorc sau carora am fost recomandati de clienti multumiti. Asta spune multe despre cum ne facem treaba.

Daca nu o faci de drag, nu-ti iese.

Ce inseamna sa faci mobila cu pasiune?
Se aplica in orice domeniu si inseamna ca trebuie sa-ti placa ceea ce faci. Daca nu o faci de drag, nu-ti iese. Eu nu am facut niciodata ceva care sa nu-mi placa.