Tehnologia CNC de ultima generatie este acum disponibila si pentru atelierele mici si mijlocii.

Noul centru cu comanda numerica (CNC) Format-4 profit H 200

Indiferent de tipul de productie, de serie sau la comanda, centrul cu comanda numerica universal Format-4 profit H200 va realiza piese la gata cu eficienta maxima, astfel incat sa recuperati investitia inca din prima zi de utilizare.

Sasiul din otel ranforsat al masinii garanteaza stabilitate maxima chiar si la cel mai inalt nivel de solicitare. Datorita solutiilor multiple de echipare cu diverse configuratii de magazii de scule si a programelor de operare eficiente, CNC-urile Format-4 reprezinta o solutie completa si de incredere in productia de usi, ferestre, scari si mobilier din lemn masiv.

Noul profit H 200 inlocuieste vechea generatie profit H22. 

Avantajele dumneavoastra:

 • Design modern si solid, realizat din otel ranforsat ce confera stabilitate maxima chiar si la cel mai inalt nivel de incarcare.
 • Pana la 36 de pozitii pentru scule
 • Control absolut in operare datorita soft-ului avansat ce permite vizualizarea pieselor de lucru, a consolelor si a ventuzelor in mod simultan
 • Operarea CNC-ului de catre o singura persoana datorita traverselor ajutatoare pentru pozitionarea pieselor
 • Ideal pentru prelucrarea pieselor cu latime mare datorita limitatori cilindrici pentru campul de lucu “Punct 0 - Dublu” – al doilea rand de limitatori
 • Indepartarea eficienta a rumegusului, aschiilor si resturilor mari de mamaterial datorita bandei transportoare si a containerului
 • Identificarea statusului masinii din orice unghi al atelierului prin sistemul cu display de schimbare a culorilor
 • Electromandrina principala de 12 sau 15 kW si pana la 24.000 de rpm pentru rezultate rapide si precise
 • 16 burghie independente pentru gaurire si agregat integrat cu prindere a panzei circulare pentru nuturi ce ofera posibilitati nelimitate de prelucrare si asigura cicluri scurte de productie.
 • Rezultate perfecte indiferent de material
 • Limitatori pentru panouri furniruite
 • Limitatori cilindrici pentru campul de lucru “Punctul Zero – Dublu” (al doilea rand de limitatori)

 

Limitatori panouri

Pe langa limitatorii cilindrici standard, exista limitatorii special proiectati pentru pozitionarea panourilor furniruite a caror melamina depaseste dimensiunile panoului, din cauza adaosului de prelucrare.

Pentru prelucrarea pieselor cu latime mare aveti la dispozitie, in plus fata de limitatorii de pozitionare frontali la “punctul zero standard”, o linie suplimentara de limitatori care se deplaseaza cu fiecare consola, “Punctul Zero – Dublu” (al doilea rand de limitatori).

  

Traverse ajutatoare pentru pozitionarea pieselor

Traversele ajutatoare permit operatorului incarcarea si descarcarea mai usoara a pieselor grele si de dimensiuni mari. Un avantaj major il constituie faptul ca sistemul de traverse ajutatoare la incarcare-descarcare permite operarea CNC-ului de catre o singura persoana.

Optional, utilajul poate fi dotat cu sisteme de traverse consolidate cu capacitate mai mare de incarcare.

 

Electro-mandrina

Cu o putere de pana la 12-15 kW si o viteza de rotatie de pana la 24.000 rpm, motorul electromandrinei controlat de un invertor este capabil sa realizeze cu usurinta orice sarcina primita. Cele 2 sisteme de ghidare liniara garanteaza deplasarea precisa pe verticala a electro-mandrinei. Pistonul Z lucreaza pneumatic prin intermediul a doi cilindri in doua trepte, piston-cap si piston-pivot. Tensionarea conului de prindere HSK F63 se regleaza in mod automat cu ajutorul unor senzori, iar apoi se emite un semnal care atesta siguranta de folosire a sculei. Curatarea gurii de montare a sculei se face pneumatic.

Toate electromandrinele sunt angrenate si pot fi folosite individual.

Optional, utilajul poate fi dotat cu un agregat de gaurire DH 24 6H 2S cu 24 de axe.

 

Pana la 36 de pozitii pentru scule

 • Magazie rotativa de scule
 • Magazie rabatabila de scule
 • Magazie liniara de scule cu 12 pozitii
 • Magazie liniara de scule cu 12 pozitii pe partea stanga a masinii.

Magazia rabatabila liniara de scule cu 4 pozitii montata pe portal (carucior) disponibila atat pentru scule de frezare, cat si pentru agregate, asigura schimbarea rapida a sculelor si a agregatelor chiar si in timpul deplasarii pe axa X.

Optional, se pot monta pana la 2 magazii de scule cu cate 12 pozitii pentru fiecare in partea din spate a sasiului masinii.
Acest lucru ofera o schimbare rapida a sculelor de prelucrare si mai mult spatiu pentru scule si agregate.

 

Magazia liniara de scule cu 12 pozitii (incluzand si 1 agregat), montata pe partea stanga a masinii ofera o gama nelimitata de operatii ce pot fi facute intr-un singur ciclu de prelucrare.

 

Optional: Magazia rotativa de scule cu 18 pozitii este montata in partea posterioara a bratului in consola si se deplaseaza impreuna cu aceasta in axa X. Timpul pentru schimbarea sculelor se reduce la minim marind productivitatea in conditii de flexibilitate deosebita. In acest fel, centrul de prelucrare Format-4 devine si mai eficient!

Optional, se pot monta pana la 2 magazii de scule cu cate 12 pozitii pentru fiecare in partea din spate a sasiului masinii.

Acest lucru ofera o schimbare rapida a sculelor de prelucrare si mai mult spatiu pentru scule si agregate.

 

Afisarea pozitiei consolelor si a ventuzelor

Soft-ul avansat permite vizualizarea pieselor de lucru, a consolelor si a ventuzelor in mod simultan pentru nivel inalt de control si eficienta in operare. Acest lucru garanteaza o pozitionare sigura si precisa a piesei de lucru, astfel incat sa nu existe riscul niciunei coliziuni intre scula de prelucrare si ventuzele de fixare.
Pozitionarea ventuzelor pe console se realizeaza cu ajutorul unui fascicol laser.

Exhaustare

 • Banda transportoare pentru rumegus si aschii

Pentru indepartarea eficienta a resturilor de material de pe sasiul masinii. La capatul benzii transportoare, rumegusul este exhaustat, iar resturile de dimensiuni mai mari sunt colectate intr-un container.

 • Limitator de praf

Cand este prelucrata una din marginile piesei, praful si resturile rezultate sunt directionate direct catre gura de exhaustare pozitionata deasupra grupurilor de scule. Acesta se deplaseaza odata cu axa C.

  

 

Identificarea statusului masinii prin schimbarea culorii display-ului lateral.

Sistemul de schimbare a culorilor display-ului lateral ii permite operatorului sa identifice cu usurinta diferitele statusuri ale masinii. Acest sistem face posibila informarea operatorului despre statusul CNC-ului din orice pozitie in atelier.

 

 

 

Pentru mai multe detalii sau cereri de oferta pentru profit H200 din gama Format-4, ne puteti suna la numarul de telefon 0731-335337 sau ne puteti scrie pe adresa de email felder@felder.ro.